ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN PATLA(T)MASI

Çocuklarımız bizlerin süper kahramanları... Kendimden biliyorum... Bakmaya doyamadığım, aklıma gelince ağzımın sulandığı çocuklarım herşeyin en' i benim için... Sizin için de çocuklarınız öyle biliyorum... Ama bu durumu çocuklarımıza nasıl yansıttığımız, onlara bu durumu nasıl hissettirdiğimiz o kadar önemli ki aslında...

Çünkü onlara olan inancımızı, güvenimizi, sevgimizi, bizim için en özel olduklarını onlara gösterirken kantarın topuzunu kaçırırsak bu durum maalesef onların minicik bedenlerine, yüreklerine bir kaç beden büyük gelebiliyor ve ileride tatsız bir hal alabiliyor.

Özgüven; yaşamla baş etmemizi ve sorunlarla gerçekçi bir şekilde mücadele etmemizi sağlayan, zorluklara dayanmamızı kolaylaştıran, güç veren, enerjimizi artıran, çabalamaya özendiren ve başarıya götüren sihirli bir iksir aslında. Hepimizde çocuklarımız bu sihirli iksirden içsin, onlara löp löp et olsun, bu iksir onların hamurunda olsun istiyoruz.

Tabii ki hepsi çok önemli, ama dünyanın merkezi değiller.
Tabii ki kendi kararlarını alabilmeleri önemli, ama bunu yaparken bencil olmamalılar...
Tabii ki hayalleri çok yüksek, herşeyin en iyisini en güzelini hak ediyorlar ama olmayınca da yıkılıp hayal kırıklığı yaşayıp, saldırganlaşıp, dibe vurmamalılar...

Çocuklarınıza özgüven duygusu kazandırmak için;

  • Yeteneklerini gözlemleyin, önemseyin ve kabuklarından çıkmalarını sağlayın,
  • Rahat ve girişken davranmaları için onları yüreklendirin,
  • Fikirlerini rahatlıkla ifade edebilme şansı verin,
  • Sorumluluk verin,
  • Karar alma süreçlerine onları da dahil edin,
  • Hata yapmalarına izin verin,
  • Başarısızlıkların birer ders olduğunu ya da başarı yolunda karşımıza çıkabilecek küçük engeller olduğunu anlatın...

Bunları kararında verip uygulayabilirsek gerçek anlamda özgüvenli çocuklar yetiştiririz. Ama suyunu çıkarınca da son derece bencil, empati yeteneği olmayan, hırs topu, agresif, inatçı, kaybetmeyi bilmeyen,dediğim dedik çaldığım düdük bireyler çıkar karşımıza...

Hiçbir süper kahraman gerçek değildir zatensmile ifade simgesi ama bazı şeyleri dozunda tutabilirsek eğer kendi hayatlarının gerçek kahramanları olabilirler...

İlginizi Çekecek Diğer Konular

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ ÖZEL OKUL TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

Başvurusu tarihi 2 Eylül 2015 Çarşamba günü sona eren ve sonuçları 03.09.2015 Perşembe günü MEB tarafından yayınlanan MEB Özel Okul Eğitim Öğretim Desteği Sonuçları sonrasında tercih işlemleri 4 Eylül 2015 tarihinde başlıyor. Tercih işlemleri için son gün 10 Eylül.Tercih yapmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz. 

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı bu sene 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Geçen sene Kurban Bayramı nedeniyle okulların açılma tarihi 1 hafta ertelenerek 28 Eylül 2015 tarihinde eğitim öğretim başlamıştı. Bu seneki takvime göre yarıyıl tatili ve 2016-2017 eğitim öğretim yılının tamamlanma tarihleri için TIKLAYINIZ.

2024 YILI 2. ARA TATİL NE ZAMAN?

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılındaki 2. ara tatil 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında olacak. 10-12 Nisan 2024 tarihlerinin Ramazan Bayramı'na denk geliyor olması nedeniyle, öğrenciler Nisan ara tatilini iki gün (Pazartesi ve Salı günü olarak) yapacaklar.

ÖZEL ÖĞRETİM DESTEĞİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

 Tercih işlemleri 4 Eylül ve 10 Eylül 2015  tarihleri arasında gerçekleştirilen MEB Özel Okul Eğitim Öğretim Desteği Yerleştirme Sonuçları 11 Eylül Cuma günü açıklanıyor. Eğitim Öğretim desteği çerevesinde Okul Öncesi öğrencilere 2.680 TL, İlkokul öğrencilerine 3.220 TL, Ortaokul ve Ortaöğretim öğrencilerine  3.750 TL, Temel Lise öğrencilerine 3.220 TL destek verilecek.

2016 - 2017 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ

2016 - 2017 Öğretim Yılı Eğitim Öğretim desteği için başvurular ne zaman başlıyor? 2016 - 2017 Öğretim Yılı için özel okullarda ve kolejlerde öğrenim gören ve görecek olan öğrencilere verilecek Eğitim ve Öğretim Desteği Başvurusu nereden yapılacak? Eğitim Öğretim desteği için başvuruları ne zaman yapılacak? Bu soruların yanıtlarını öğrenmek için yazının detaylarına TIKLAYABİLİRSİNİZ.

YURTDIŞINDA EĞİTİM NEDEN ÖNEMLİDİR? YURTDIŞI EĞİTİMİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Yurtdışında eğitim, son zamanlarda büyük ilgi gören bir konu. Gençler ve aileler, gerek üniversite kayıt ücretleri gerekse de üniversite sınavlarının zorluğu ve dershane masrafları nedeniyle yurtdışı okullara yönelmeye başladılar. Peki nedir yurtdışı okulları ve üniversiteleri farklı ve cazip kılan? Gençler ve ailelerin beklentileri neler? Bu kısa yazımızda bunlara değinmeye çalışacağız.

OKUL HAYATINDA ÖDEVİN ÖNEMİ NEDİR?

Ödevler çocuklara bağımsız çalışmayı, sorumluluk almayı öğretmek için önemli araçlardır.  Ama bir çok çocuk neden ödev yapması gerektiğini anlayamaz ve çoğu zaman ailesinin ve öğretmeninin zorlaması ile yapar. 

İYİ BİR OKUL BAŞARI GETİRİR Mİ?

Sorumluluk bilincimizin oluşmaya başladığı okul hayatında bize öğretilenler yaşamımızın önümüzdeki yıllarını etkin olarak şekillendirmektedir. Okulda başarıyı etkileyen ve tetikleyen öğrencinin yanı sıra okulun kendisidir. Peki iyi bir okul nasıl olmalı? İşte bunun cevabı:

2016 - 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM DESTEĞİ BAŞVURULARI

2016 -2017 Eğitim Öğretim Desteği Başvuruları hakkında detaylar 6 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazetede tebliğ edildi. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında, özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde öğrenim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler eğitim ve öğretim desteğine başvurabilecek. İllere göre eğitim ve öğretim desteği verilecek okul kademe ve türleri, öğrenci sayısı, öğrenci ve okul seçilmesine ilişkin ölçütler ile diğer ilgili hususlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanacak kılavuzda yer alacak. Peki Hangi Öğrenciler Eğitim Öğretim Desteğinden Faydalanabilecek? Hangi Okullara Eğitim Öğretim Desteği imkanı sunulacak? Eğitim Öğretim Desteği Tutarı 2016 -2017 Eğitim Öğretim Yılında Ne Kadar Olacak?

ÖZEL OKUL MU? DEVLET OKULU MU?

"Özel okul mu devlet okulu mu?" tercihi, son zamanlarda ailelerin karar vermekte zorlandığı konulardan biridir. Çocuklarının eğitim hayatında önemli bir karar ve dönüm noktasıdır. Bu karar, çocuğunuzun eğitim ve gelişim sürecini etkileyebilecek birçok faktörü içerir. Her iki seçeneğin de avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Verilecek karar, ailenin önceliklerine, çocuğun ihtiyaçlarına ve mali durumuna göre şekillenmelidir. Bu karar verilirken, eğitim kalitesi, sosyal çevre, ulaşım imkanları ve maliyet gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Bu yazımızda sizin için Özel Okul ve Devlet Okullarının avantajlarını ve dezavanlarını irdeleyeceğiz.